Werkwijze


In mijn coaching ga ik graag met je op ontdekkingstocht. Daarbij bied ik de routekaart aan. We zoeken samen naar jouw eigen persoonlijke weg. Gedurende onze reis stoppen we nieuwe dingen in je rugzak. Oude spullen laten we achter. Alles wat we met elkaar uitwisselen, blijft natuurlijk tussen jou en mij.

frankproostcoachingGedurende de coachsessies verkennen we stapsgewijs je omgeving en je gedrag, je vaardigheden en je overtuigingen. En wie weet ontdekken we ook je dieperliggende identiteit en zingeving. Daarbij volg ik jou zo veel mogelijk om te bepalen welke van deze aspecten zinvol zijn voor je coachvraag.

Een boeiende vraag die me tijdens onze ontdekkingstocht bezig houdt, is:
”Hoe kun je je ontvangen talenten ontdekken, en inzetten om je coachdoel te bereiken?"
Van daaruit komen we tot de essentie:
"Hoe kun je de persoon worden die je ten diepste bent, en tot volle bloei komen?”

Transactionele analyse - Drijfveerkracht

Als basis voor mijn coaching gebruik ik de cliëntgerichte benadering. In aanvulling daarop zet ik diverse methodieken in, zoals transactionele analyse en voice dialogue.

Een eigenschap van mij is dat ik methodisch en resultaatgericht werk. Ik heb een positieve blik, luister en confronteer. Op die manier ga ik op zoek naar de vraag áchter jouw vraag en naar je dieperliggende verlangen.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Dit is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland. Hierdoor blijft mijn werkwijze up-to-date, kan ik regelmatig sparren met andere beroepscoaches, en werk ik volgens de internationale ethische gedragscode en het klachtenreglement. 

 nobco logo share1

> Naar coachtraject